"Е...това беше": Елтън Джон се сбогува с публиката Снимка: © Getty

Елтън Джон приключи прощалното си турне, което продължи няколко години, и изнесе последния си концерт, сбогувайки се с феновете си.

В събота вечер 76-годишната легенда даде последното си участие в шведската столица Стокхолм като част от над 300-те концерта в турнето "Farewell Yellow Brick Road".

Елтън Джон отново изсвири много от хитовете като "Rocket Man", "I'm Still Standing", "Crocodile Rock" - и, разбира се, "Candle in the Wind".

„Добър вечер, Стокхолм! Е... това беше", каза певецът пред десетките хиляди зрители на Tele2 Arena в Стокхолм след като изпълни първите си две песни за вечерта.

Той се появи в костюми с много лъскави елементи, с искрящи очила, с добре познатия си обичан глас и с пъргавите си пръсти по пианото.

След това в продължилото почти два часа и половина шоу, Джон поведе феновете си на пътешествие из своето повече от половинвековно творчество.

Преди да изпее сингъла Cold Heart, неговата колаборация с Дуа Липа, фронтменът на Coldplay Крис Мартин се появи на екрана на сцената в живо видео обаждане и каза, че от името на всички артисти, на които Елтън Джон е помогнал и които е вдъхновил, иска да му благодари.

Елтън Джон започна прощалното си турне през септември 2018 г. Оттогава многократно се наложи да го прекъсва заради ковид пандемията, както и поради други причини.

Британецът изнесе общо над 300 концерта в Щатите, Европа и Австралия. С концертното си турне той счупи няколко рекорда - и по продължителност, и по приходи. Според BBC продажбите на билети възлизат на стойност почти 816 милиона евро.

Според "Billboard Boxscore" турнето е по-успешно от това на предишния рекордьор Ед Шийрън, за когото се твърди, че е донесъл около 776,4 милиона щатски долара с неговото "Divide Tour".

Елтън Джон обяви, че иска да намали темпото след турнето, за да може да прекарва повече време със съпруга си Дейвид Фърниш и с двамата им сина.

„Имах най-прекрасната кариера“, каза той по време на биса си в Стокхолм, преди да завърши изпълнението с песента „Goodbye Yellow Brick Road“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024